hamarosan megjelenik az első album

2020.02.18. 11:30

A legújabb projekt: a Tengerszem Mazi új szerelemgyereke

Ismtét új formációban bukkant fel a mezőfalvi Mazán Attila neve. Ezúttal az X-Faktor című televíziós tehetségkutató műsor negyedik évadának győztesével, Danics Dórával közösen hozott létre egy igencsak figyelemre méltó zenekart.

Balla Tibor

Imágó néven új zenekarral jelentkezett a tavaly feloszlott Gyöngy­vér gitárosa, Mazán Attila – írta a Rockvilág 2017 végén. Azóta a zeneszerző-gitáros és az Imágó útjai különváltak. De természetesen nem maradnak a rock műfaj kedvelői Mazán-szerzemények és gitárjáték nélkül, a Danics Dóra (ének), Mazán „Mazi” Attila (gitár) felállású Tengerszem zenekar az év elején jelentkezik első, 11 dalt tartalmazó lemezével, ami a „Képzelgések” címet kapta. Mazitól eddigi összes zenekarában és másoknak írt szerzeményeiben azt szoktuk meg, hogy igényessége nem ismer határokat. Így van ez most is, a lemez fajsúlyát jól mutatja, hogy a műfaj legnagyobbjait gondozó Edge Records – Hammer Music Hungary kiadó áll az album mögött.

Mazán Attilla szerzeményei jól illeszkednek Danics Dóra hangi adottságaihoz Fotó: Tengerszem

Természetesen a legnagyobb videomegosztó portálon is megtalálhatóak, A tragédia színháza című szerzemény Czibere Krisztián grafikai munkáját dicsérő, finoman szólva is különleges videoklipje (gitár: Mazán Attila, basszusgitár: Mazán Attila, dob: Babos Lőrinc, klasszikus gitár-intro: Sinha Róbert, zene: Mazán Attila, dalszöveg: Mazán Attila, felvétel/keverés/mastering: Mazán Attila) egészen biztosan mély nyomokat hagy a hallgatóban.

Danics Dóra 2013-ban nyerte meg az X-faktort, azóta is népszerű, és kiemelkedő szakmai színvonalat képviselő énekesnő. Mazán Attilával (akivel a Cimbaliband zenekar kapcsán találkoztak) 2019. október 31-én alapították a Tengerszem zenekart. Az első lemezük Gaia című dala – amelyben Sinha Róbert is közreműködik társ­szerzőként és gitárművészként – bekerült a vezető magyar rockzenei kiadvány, a HammerWorld magazin válogatás CD-jére, 2019 második felének a magazin szerint fontos dalai közé.

Hamarosan már élőben is hallhatóak lesznek, március 20-án a fővárosi Kondor Béla Közösségi Házban „Sinha Róbert gitárművész és barátai” sorozat 5. előadásának vendégei lesznek. A koncert műfaja nehezen besorolható, leginkább talán az „unplugged (vagy akusztikus) rock” kifejezés illik rá, egy kis világzenével fűszerezve. Az előadáson közreműködik: Szontagh Márton (cselló).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában