ünnepi koncert

2019.12.16. 16:00

Kodály Zoltán szellemiségét tartották most is szem előtt

Kodály Zoltán emléke előtt tisztelgett szombaton délelőtt két iskola egy közös koncerttel.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A házigazda az a Móricz Zsigmond Általános Iskola volt, amelyben a gyermekek oktatása és nevelése immár 65 éve Kodály Zoltán szellemiségét megőrizve folyik, és amely vendégül látta 1965. május 19-én a mestert, aki az iskola évkönyvébe azt írta, örömmel látta az iskola fejlődését, előre látja szép jövőjét.

A koncert végén kedves gesztussal búcsúztak Szárszó Ildikótól, aki külföldön folytatja a munkát
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Kodályhoz méltóan Hor­váth­né Ottinger Hajnalka igazgató köszöntője után egy magyar népdallal kezdtek, Csikós Napsugár csodás előadásában. Ezt a vonalat követte a Széchenyi István Gimnázium énekkara, amely Kodály által lejegyzett népdalokból adott elő egy csokorral, és egy közismert kétszólamú szerzeményt Pocsai Mária vezényletével.

A Széchenyi István Gimnázium fi ataljai is felléptek Pocsai Mária vezényletével

A móriczosok a Bicínia Hungarica kötetből furulyáztak, a nagyok a Stabat Matert és az Ének Szent István királyhoz műveket adták elő, a nagykórus pedig a Lencse, borsó, kása és a Nagyszalontai köszöntő című darabokkal zárták a nem mindennapi koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában