ezüst oklevél

2019.12.13. 08:00

„Arad felett beborult az ég…” – kiváló dolgozat

A Kossuth Szövetség az idei tanév elején „Arad felett beborult az ég…” címmel pályázatot hirdetett általános és középiskolás korú fiatalok számára.

duol.hu

A vetélkedő célja a szülőföld szépségének és nevezetességeinek megismerése, a hagyományok és a kossuthi emlékek ápolása volt.

A Kossuth Szövetség felhívására idén országos szinten 118 pályázatot nyújtottak be a középfokú oktatási intézmények. Közülük a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 12. b osztályos tanulója, Viczai Ágota az idei XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián (Bedő Eszterrel együtt) Kőszegen már sikerrel bemutatott helytörténeti témából készítette „A 16. Károlyi-(honvéd) huszár­ezred ’48-as tisztjének, Barkóczi Rosty Pálnak példaadó életútja” című munkáját, amelyet a zsűri Ezüst oklevél díjazásban részesített.

Viczai Ágota veszi át a díjat a Kossuth Szövetség pályázatának eredményhirdetésén
Fotó: amatőr

Az oklevél és a vele járó jutalomkönyvek ünnepélyes keretek közötti átadása során az érdeklődők a Sina iparbáró család három generációjának történetéről hallhattak érdekes előadást.

Ezt követően a történelmi családok meghívott – Kossuth, Deák, Görgey és Semmelweis – leszármazottak vallottak neves elődeik példája nyomán megerősödött hazaszeretetükről. A rangos rendezvénynek december 7-én a Magyar Tudományos Akadémia épülete adott helyet.

A Széchenyi gimnázium diákjának teljesítménye elismerésre méltó, ami felkészítő tanárának, Süveges Zoltánnak a munkáját is dicséri.

Eredményéhez gratulálunk, nemzetünk múltjának ápolásához további kitartó kutatómunkát kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában