A dunaújvárosi electro-metál banda, a Mezmerized, klippel jött ki

2019.11.19. 11:30

Megbabonáz a zenéjük

Nagyreményű, új dunaújvárosi zenekar került látókörbe a közelmúltban. Az electro-metál műfaját erősítő Mezmerized formáció még nincs féléves, de már előállt egy alaposan átgondolt és igényesen kivitelezett videó­klippel.

Balla Tibor

Fotó: LI

A Király Anna (ének), Mudra Olivér (gitár, billentyűk), Ablonczy Dávid (dob) felállású dunaújvárosi electro-metál banda, a Mezmerized – ráadásul elsőként a műfajban női frontemberrel – alig pár hónapos még csak, július végén kezdtek el beszélni róla, és augusztus elején álltak ki a nyilvánosság elé az ötlettel, október végén pedig már egy nagyon is ígéretes, jól átgondolt, igényesen kivitelezett angol nyelvű videóklippel álltak elő Desire címmel. Az énekes és a gitáros még Anna korábbi formációja, a Sorronia kapcsán ismerték meg egymást, és döntöttek úgy, hogy más irányba fordulnak. Olivér már jó ideje nem zenélt aktívan, amikor közösen kezdtek dolgozni. Az összhang rögtön kialakult, hamar kiderült, könnyen egy nevezőre lehet hozni kettejük zenei elképzeléseit. A metálban kissé talán szokatlan szintetizátor jelenlétéről Olivér így vélekedik: „Szerintem teljesen magától értetődik, legalábbis ebben a műfajban. Gyerekkoromban nagyon mentek a trance, house típusú zenék. Ezekben voltak kicsit bután hangzó szintihangzások, amik a mélyre hangolt gitárral nagyon jól hangzanak, és elképesztően „fogós” dallamok tudnak születni belőle. Nagyon fontosak a dallamok is. Szerintem alap egy jó számnál, hogy dúdolható legyen. És ez teljesen stílusfüggetlen. Még a súlyosabb zenékben is, mint például a Slayer Raining Bloodja.”

Nemzetközi ­karrierről álmodik a zenekar

Király Anna (ének) és Mudra Olivér (gitár, billentyűk) Dunaújvárosból hódítaná meg Európát
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap
Átgondolt arculati elemek

A zenekar elképesztő tempót diktál, nagyon hamar megszületett az első klip, pedig szinte alig próbálnak, otthon kigondolják a saját dolgaikat, és jó ha egy próba jut egy hónapra. Nem kifejezett cél, hogy rádióbarát dalok szülessenek, meg szeretnék tartani metálnak, nem lágyítják, nincsenek kompromisszumok. Vállaltan minél hamarabb „főállású” zenészek szeretnének lenni, ezért néhány megszokott lépcsőt kihagynak a karrierépítésben. Annának komoly tapasztalata van már, ha Olivér hoz egy ötletet, azonnal megvan rá az énekes megoldása. Gyerekkora óta tudatosan ebbe az irányba halad. A Mezmerized saját projektként, kiadói támogatás nélkül működik, élő koncertet 2020 előtt nem terveznek, de következő daluk, a szöveges videóval kísért Satellite december 10-én érkezik majd és januárban a harmadik is várható. Nagylemezt pedig júniusban szeretnének kiadni. Elsődleges céljuk betörni a külföldi zenei piacra is. Ebben nagy segítségükre lehet, hogy Anna a Sorroniával túl van több kisebb Európa-turnén. Még a Nightwish előzenekaraként is felléptek.

videóklip forgatásán igényes werkfotók készültek Fotó: Mezmerized

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában