Színpadon vizsgáztak a diákok

2019.06.18. 14:00

Minden napra jutott egy előadás a Violin iskola növendékeitől

Nagy formátumú zenés előadással zárult a Violin Alapfokú Művészeti Iskola színi tagozatos diákjainak tanéve a Bartók nagytermében vasárnap délelőtt. A vizsga után kiosztották a bizonyítványokat is.

Balla Tibor

A szépszámú közönséget Polgár Lilla drámapedagógus, az előadás rendezője köszöntötte. Mielőtt útjára engedte volna Muszty Bea – Dobay András: A kék habostorta című zenés mesejátékát, amelynek koreográfiáit Suplicz Mihály és Tóth-Varga Zsuzsanna jegyzi, elsorolta a tanév sikereit, a versenyeken elért ezüst minősítéseket, különdíjakat. Elmondta, általában egy–másfél hónap áll rendelkezésre a színházban egy darab próbafolyamatára, és éppen ennyi idő alatt kellett neki is a gyerekekkel megvalósítania egy kétfelvonásos musicalt, ráadásul táncokkal, nagyszínpadon. Nagy fába vágta a fejszéjét ezzel a vállalással Polgár Lilla színművész, drámapedagógus, talán még soha nem állt ekkora feladat előtt. Mint mondta, a gyerekek megugrották ezt a magasságot, ami igencsak komoly volt, hiszen még élőben zongoráztak is az előadásban, amire szintén Polgár Lilla tanította meg őket kevesebb, mint egy hét alatt. Szűcs Bátor önmagát kísérte a darabban. Elképesztő akarat és szorgalom volt bennük.

A pénzsóvár udvari orvosi kar vert hada Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az előadás után a 2. és a 3. csoportnak kiosztották a bizonyítványokat, Puskásné Radnó Ágnes megköszönte az itt folyó színvonalas munkát, bezárta a tanévet, és egy kis ünnepléssel, tortaevéssel tették még emlékezetesebbé a záróaktust. Kedves gesztus volt, Gebei Gellért egy Aranyosi Ervin-verssel lepte meg a többieket.

A vasárnapi volt az utolsó a Violin színi tagozatosainak vizsgaelőadásaiból, csütörtöktől minden napra jutott egy produkció Polgár Lilla és Gasparik Gábor tanítványainak előadásaiból. Ebben az évben négy csoportjuk volt – összesen 65 diák – négy kölönböző korosztályból. Három csoport a kamarateremben vizsgázott. A kicsik A Bűvös nyalóka című mesemusicalt, egy tízszereplős kedves történetet adtak elő. A 3-as csoport a Dr. Placebo, avagy a kék habostorta című sokszereplős, komolyabb mondanivalójú darabot állítottak színpadra. A 2-es csoport egy átiratot, Hordós Csaba: Mese a lusta fiúról, aki nem volt olyan lusta, mint amilyen lehetett volna című darabjának (a Trónok harcára rímelve videojátékba gondolva) átiratát vitték színre Trónbitorlók címmel. A maradék 1-es csapat Tasnádi István Titanic vízirevü című drámájával vizsgázott.

Puskásné Radnó Ágnes igazgató és Polgár Lilla

Polgár Lilla számára éppen csak kis idő jut szusszanni, július elsején két turnussal indul majd a Bartók nyári színi tábora is, amire nagyon szép számmal, közel negyvenen jelentkeztek. Ott is folytatják a megkezdett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában