színház

2019.05.04. 17:00

Ön döntheti el, ki lesz ma a gyilkos

Egy előadás, amelyet minden bizonnyal többször is érdemes lesz megnézni! Ezzel a hangzatos mondattal hirdeti tegnapi bemutatóját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Balla Tibor

Paul Pörtner: Hajmeresztő című krimijének próbája után nem mernénk vitába szállni ezzel az állítással. Rendkívül izgalmas, formabontó produkcióról van ugyanis szó, amely ritkán átélhető élményt nyújt a nézőtéren ülőknek. A terem nyitásakor már egy élő, pulzáló térbe érkezik a néző, máris részese lehet a Hajmeresztő fodrásszalon hétköznapjainak. Szól a rádió, mossák a vendég haját, a fodrászkisasszony lakkozza a körmét, csörög a telefon.

A szereplők kihallgatásán a néző is részt vehet majd
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Aztán nekiindul a történet, hat szereplő egy térben, és egy rejtélyes gyilkosság az emeleten. A jelenlévők közül mindenkire ráterelődik a gyanú. Hogy ki is a tettes? Nos, ebben van a krimivígjáték sikersorozatának titka. Ugyanis a néző, aki mindvégig szemmel követhette a történéseket, egy ponton rendőrségi tanúvá avanzsál, és az előadás szünetében a megszerzett információk alapján szavazhat majd, szerinte ki a leginkább gyanús. Mert a történet úgy van felépítve, hogy mindenki gyanús. Ennek megfelelően a színészek úgy fejezik be a történetet, ahogyan a nézők szeretnék. Akár minden este más és más lehet a gyilkos, más és más nyom alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában