programsorozat

2019.05.15. 09:00

Közösségek Hete a Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár szervezésében

A Perkátai ÁMK József Attila Könyvtára is csatlakozott a Cselekvő Közösségek egyik kiemelt projektjéhez, a Közösségek Hete hagyományteremtő programsorozathoz.

duol.hu

A kreatív kezekben fogant „Játék és művészet” című foglalkozást 2019. május 7-én tartották meg a Győry-kastélyban berendezett „Játék és művészet” origami kiállítás helyszínén valósították meg a szervezők.

 

Fotó: perkata.hu

A meghívott vendégek a helyi általános iskola speciális, SNI-s alsó- és felső tagozatos tanulói és kísérő pedagógusai voltak. A Madarak és fák napjának jegyében megtervezett foglalkozást Lászlóné Szabó Edit és Jákliné Rajcsányi Rozália vezette.

Az ismeretterjesztő bevezetésben a gyerekek megismerték az origami szó jelentését és meghallgatták az origami Daru madár történetét. Beszélgetést folytattak a Madarak és fák napjának jelentőségéről, miszerint a hétköznapokon is figyelnünk kell „hallgatag” és „énekes” társainkra.

A tájékoztatás után körbe vezették a vendégeket az origami tárlaton, amely szép és különleges élményként hatott gyermekre és felnőttre egyaránt. Az interaktív origami foglalkozáson origami madarak hajtogatását mutatták be, majd tanították meg a gyerekeknek. Az egyszerű alaplépések gyakorlása után hattyút és darut alkottak kisebb csoportokban a foglalkozáson részt vevők. A diákok figyelmesen és ügyesen hajtogattak, éleztek és alakítottak a színes papírból. Remek munkák születtek, amelyeket szóbeli elismeréssel díjaztak a program szervezői.

Jó volt együtt alkotni! – Írta a perkata.hu oldalon Lászlóné Szabó Edit Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár vezetője, majd így folytatta:

Köszönjük a Közösségek Hete projektnek a lehetőséget, hogy esélyt adhattunk a hátrányos helyzetű gyerekeknek, hogy bemutassák ők is a kreatív kezeikben fogant munkáikat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában