fiatal tehetségek

2019.05.16. 09:00

Kiállítás nyílt az iskola felsőseinek munkáiból

Az Arany János Általános Iskola felsős rajztagozatosainak kiállítása nyílott meg az intézmény előcsarnokában, pardon: az Arany Galériában tegnap délután.

Pekarek János

Méghozzá impozáns műsorral! A szépszámú látogató évfolyamonkénti fellépésekből ismerhette meg, mi foglalkoztatja manapság a diákokat, mi áll szívükhöz közel. Az ötödikesek például A Pál utcai fiúk című musicalból énekeltek részleteket. A hatodikosok A kis herceg örökérvényű bölcsességeiből készítettek összeállítást.

Impozáns műsorral nyitották meg a kiállítást
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A hetedikesek a közelmúltban rendezett, a Határtalanul pályázat segítségével megvalósított erdélyi körutazásukon készített fényképekkel érzékeltették, mennyi, később újabb és újabb alkotásra sarkalló inspirációra tettek szert a kétmillió-ötszáznyolcvanezer forintos támogatással lezajlott négynapos túrán, amelynek során érintették Arad, Déva, Vajdahunyad, Gyulafehérvár, Nagyenyed, Torockó, Kolozsvár, Torda, Nagyvárad településeket.

Még sok örömünk lesz bennük!

Az iskolában utoljára kiállító nyolcadikosok pedig ugyancsak fényképekkel illusztrálták az Aranyban lezajlott rajzos életüket, valamint formás kis esszében foglalták össze, miben más egy rajztagozatos szemléletmódja, és miért előny a mai, gépi világban, ha valaki ért a kézművességhez. S akkor ott voltak még a kiállított rajzok... Anélkül, hogy az alkalmazott technikákat, témákat és látásmódokat megpróbálnánk érzékeltetni, annyit mindenképpen leszögezhetünk, hogy ezen évfolyamok tanulói sem tehetségtelenebbek, mint a korábbiak. Vagy inkább: legalább annyira tehetségesek, mint elődeik voltak. Még sok örömünk lesz bennük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában