Kistérségi borversenyt rendeznek szombaton Perkátán

2019.04.24. 09:00

A rend zászlós borát is keresik

A Győry-kastélyban rendezi meg az adonyi Duna menti Szent Orbán Borrend a XXVI. Kistérségi Borversenyt április 27-én, szombaton dél­előtt tíz órától kezdve.

Pekarek János

A rendezvényre Adony, Perkáta, Iváncsa és Kulcs borosgazdáit várják, akik többféle kategóriában nevezhetnek a megmérettetésre.

Fehér- és vörösborokat értékel majd a zsűri (archív) Fotó: archív

Ezek a következők: fehérborok, vörös- és siller borok, rozé borok, idegen termőhelyű borok. A minősítéshez minden, a borversenyen indulni kívánó gazdának fajtánként két-két üveg 7,5 deciliteres üveg palackozott bort kellett leadnia: a borokat április 20-án 8 és 12 óra között gyűjtötték össze előre megjelölt pincékben, minden érintett településen.

Az eredményhirdetést a verseny napján a helyszínen rendezik, de a díjakat majd május 25-én, az adonyi Szent Orbán-napi ünnepségén adják át.

A legnagyobb pontszámot elért, nem idegentermő kategóriában nevezett fehérbor jogosult lesz 2019–2020-ban a Duna menti Szent Orbán Borrend, Adony „A borrend zászlós bora” cím viselésére. A versenyre és a Szent Orbán-napi ünnepségre minden érdeklődőt szeretetttel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában