fánkverseny

2019.03.12. 17:30

Illatozó és finom szalagos fánkokat kóstolt a zsűri

Fánkverseny, kiállításmegnyitó és 40 éves évforduló egyaránt szerepelt a település programjainak napirendjén a közelmúltban.

Horváth Dóra

A korábbi hét végén két programmal várták Perkátán az érdeklődőket a Győry-kastély épületébe. 13 óráig nevezhettek a versenyző kedvűek a Nagyközségi Nyugdíjas Klub által meghirdetett fánkversenyre a saját maguk által készített ínyencségekkel. A megmérettetésre végül tizenhárom vállalkozó kedvű perkátai hölgy jelentkezett, akik két kategóriában indultak: hagyományos szalagos- és egyéb fánkot készítettek a délutánra. Az eseményt Bogó Anikó, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója nyitotta meg, aki elmondta: nagy örömére szolgál, hogy ennek a versenynek tradíciója alakult ki Perkátán. Külön kihangsúlyozta, hogy az idei évben szakértő zsűri bírálja el a beérkezett fánkokat, akik egy helyi vállalkozó alkalmazottai.

Bogó Anikó igazgató és Somogyi Anna megnyitják a fánkversenyt a Győry-kastélyban Fotók: Horváth Dóra

Ezután Somogyi Anna, a Nagyközségi Nyugdíjas Klub vezetője szólt a jelenlévőkhöz, s bemutatta a zsűrit: Budai Ágnes és Pálvölgyi Tamás cukrászmestereket, akik hozzá is kezdtek a sütemények elbírálásához. Az értékelés során a Perkáta Fánkja – 2019 címet hagyományos szalagos fánk kategóriában Németh Júlia, az egyéb fánkéban pedig Tamás Józsefné nyerte el. A közönségdíjat Horváth Jánosné kapta.

A tárlatnyitón jobbról Morva Ildikó és Gáspár László festőművészek

Az eredményhirdetést követően 14 órakor nyílt meg Morva Ildikó és Gáspár László festménykiállítása. Morva Ildikó munkásságát 2012-ben a Batsányi-Cserhát Művész Kör Art-díjjal jutalmazta, s 2013-ban az Aranyecset-díjat is elnyerte. Gáspár László munkássága a realisztikus irányzatot képviseli, s több csoportos tárlaton mutatták már be alkotásait.

Vendégekkel együtt ünnepelték a nyugdíjasklub jubileumát

Bogó Anikó igazgató köszöntötte a látogatókat, s méltatta a két művész tevékenységét. Ezt követően Horváth Dóra szavalata következett, amelyben a festészet és az alkotás szépségét emelte ki. Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere is köszöntötte a résztvevőket, s elmondta, hogy Morva Ildikónak perkátai kötődése is van, hiszen a településen dolgozott néhány évig. Az ünnepség Gáspár László köszönő szavaival zárult, aki kifejezte hálájukat a látogatóknak, akik megtekintették a kiállítást.

Negyvenéves a nyugdíjasklub

Az eseménydús délután a település faluházában ért véget, ahol a Perkátai Nyugdíjas Klub megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelték a tagok és a meghívott vendégek.

A jelentőségteljes közösségi program során fellépett Nagy Ibolya operett-énekesnő, aki színvonalas előadással köszöntötte a község nyugdíjas lakóit. A műsort követően beszédet mondott Somogyi Anna, a jubiláló nyugdíjasklub vezetője, valamint Somogyi Balázs polgármester is boldog születésnapot kívánt a klub számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában