Fabóné Bíró Ágnes és Fabó Ferenc természetfotó-kiállítása

2019.03.29. 14:00

A természet lesipuskásai szépségekre vadásznak

Az erdő és mező szépségeit bemutató tárlatnak örülhetnek április 25-ig a Dunaföldváriak, ugyanis Fabóné Bíró Ágnes és Fabó Ferenc Pillanatok a természetből című természetfotó-kiállítása nyílt meg szerdán este a Dunaföldvári Művelődési Központban.

Balla Tibor

Elsőként Pataki Dezső, a művelődési ház igazgatója köszöntötte az aulát zsúfolásig megtöltő közönséget. Elmondta, Fabó Ferenc munkáit már jól ismerheti a közönség, hiszen a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjaként többször is kiállított már. Azonban Ágnes most debütált férjével közös tárlaton. Ez az igényes anyag mutatkozott be január végén a Bartókban, onnan érkezett Dunaföldvárra, és itt sem áll meg, továbbköltözik Szántódpusztára, ahol egész nyáron látható lesz majd, ősszel pedig az Országos Vadászati Kiállítás keretében Kápolnásnyéken is bemutatkozik.

Az alkotó házaspár a tárlatmegnyitón

A megnyitón szót kért Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere is, kiemelve, hogy bár státuszukat tekintve amatőrök az alkotók, azonban a munkáik alapján nagyon is profik. Szót is ejtett arról, hogy vadászokkal van dolgunk, akik egyszer fegyvert, máskor fényképezőgépet fognak a vadra. A természet és vad szeretete sugárzik a képekről. Megmutatják azt az arcát a természetnek, amit mi igazán amatőrök soha nem látnánk meg magunktól.

A rendkívül igényes képek nem jöhettek volna létre a támogatók nélkül, akik közt dunaújvárosiak is vannak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az alkotók mindketten a Duna mellett nőttek fel, Ferenc Dunaegyházán, Ági Dunaföldváron. Mindkettőjük édesapja vadász volt, így már kora gyerekkoruk óta járják a természetet. Öt éve házasodtak össze. Olyannyira elkötelezett természetjárók, természetszeretők, hogy a lánykérés is egy magaslesen, disznóles közben történt. Talán meglepő, hogy a disznó megúszta lövés nélkül.

Fabó Ferenc régi vágya teljesült szerdán, ugyanis kedvenc előadóművésze – aki számára a magyar színjátszás csúcsát jelenti –, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze nyitotta meg a kiállítást. Nem volt kérdés, hogy vállaja, ő is elkötelezett vadász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában