fontos a hagyományőrzés

2019.02.28. 08:00

Mozgalmas év előtt a Pentelei Kéknefelejcs Dalkör

 „A tehetség kortalan” – hirdeti az országos nyugdíjas Ki mit tud? versenyének mottója.

Szabó Szabolcs

Mindezt remekül példázza a Pentelei Kéknefelejcs Dalkör sikeres munkálkodása is. Mint arról szerdai kiadásunkban már beszámoltunk, a dalkör legutóbb Szegeden lépett fel, és egy ezüst minősítéssel tért haza.

– Kicsit csalódottak voltunk, hiszen 2017-ben ezen a seregszemlén arany minősítést értünk el, vigasztalt minket azonban, hogy az egyéni kategóriában számos arany minősítést sikerült begyűjtenünk. Lelkesek vagyunk és már készülünk a következő megmérettetésre, amely március elején lesz Székesfehérváron – mondta el lapunknak a dalkör fáradhatatlan vezetője, a 82 esztendős Szabó Terézia, aki az együttes történetéről és idei terveiről is szólt:

A dalkör minden kedden remek hangulatban próbál a Pentele Klubházban
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Dalkörünk már tizenkét éves, a tagság átlagéletkora pedig 73 év. Összetartó csapat vagyunk, segítjük egymást mindenben. Évenként átlagban harminc fellépést vállalunk, ott vagyunk szinte minden nagyobb városi és térségi rendezvényen is. A dalkört már hosszú ideje Bölcsföldi Ferenc kíséri harmonikán.

A tagok többsége tősgyökeres pentelei család leszármazottja, éppen ezért is fontos számunkra a hagyományőrzés, a régi pentelei nóták, dalok ápolása és bemutatása a fiatalabb generációknak. Minden kedden délután próbálunk a Pentele Klubházban, a felkészülésben és a szakmai munkában a jeles pedagógus, dr. Horváthné Lázár Gabriella segíti a dalkört. Az idei céljaink között szerepel, hogy ismét tartalmas műsorokkal lépjünk színpadra, és jól szerepeljünk a helyi, térségi és az országos seregszemléken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában