kulturális programokkal

2019.02.18. 11:30

Könyvtári napok sorozatát tartották Rácalmáson

Az semmiképpen sem állítható, hogy a rácalmási könyvtárnak és művelődési háznak ne lenne forgalma, de szombaton valósággal zsúfoltság volt!

Pekarek János

Való igaz, hogy szombaton volt a legnagyobb forgalom a rácalmási könyvtárban és művelődési házban, a Kultúrházak éjjel-nappal akció keretében (jelszó: „Mindennap értéket adunk!”) – de azért már a pénteki látogatottságra sem lehetett panasz, és vasárnap is a szokásosnál többen fordultak meg az intézmény falai között.

Pénteken minden jel szerint elsősorban a kisgyerekesekre gondoltak, hiszen aznap délelőtt jelentkezett a népszerű Ringató, a csecsemők és egészen kicsiny gyermekek zenei elkötelezettségét elősegítő program, valamint az aktívmami hordozós fitnesz bemutatkozó óra. Igaz, a délután már karatebemutatóval folytatódott – de hát erre is elmondható, hogy nem lehet eléggé korán kezdeni a gyakorlását...

A countryklub táncfoglalkozása is nagy sikert aratott
Fotók: Rácalmási Művelődési Ház

Szombaton viszon már reggel nyolctól jógázhatott a házban, aki akart, és sokan akartak! Ugyancsak reggel nyolctól kezdődött és egészen délután négyig tartott a hozzám hasonlóan feledékeny könyvtári tagok amnesztiája, akik aznap büntetlenül ismerhették be, hogy késtek a kötetek visszaszolgáltatásával: ha letették nevezett köteteket az asztalra... Emellett könyvtári totóban is résztvehettek, és könyveket is cserélhettek.

Könyvcserék és személyes könyvajánlók
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Aznap délelőtt zajlott a Magyarország, szeretlek! című országos vetélkedő is a könyvtárban – mondanunk sem kell, hogy nagy sikerrel. Miként a következő találkozók is sikeresnek bizonyultak. Így a cikcakk foltvarró klub műhelyfoglalkozása, az olvasóklub vagy a Cimbora klub születése napján az ünnepi Ki mit tud? A Pilates nyitott órája is emlékezetes marad mindenkinek, aki részt vett rajta, miként az Apple Country Club táncoljunk együtt! kezdeményezése is nagy sikert aratott, bárhogy fogtuk is fel: stílusparódiának, avagy táncórának, s jó volt a RáJátSzik fellépése is.

Aktív mamik a szőnyegen
Fotó: Rácalmási Művelődési Ház

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában