koncertélmény

2018.12.17. 11:00

Pálinkás Eszter: Muzsikálás barátokkal

Pálinkás Eszter ezúttal is muzsikustársaival lépett fel, mindvégig színpadi partnere volt Beke Beáta gitárművész, a Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola tanára, de két produkció erejéig csatlakozott hozzá Inna Kolisnychenko zongoraművész is, aki ugyancsak a Wesley-DaCapo tanári gárdáját erősíti.

Balla Tibor

A bő egyórás műsor repertoárja rendkívül szerteágazó volt. Egy reneszánsz felütés után Gabriel Fauré: Pavane című, kissé melankolikus darabja hangzott el, hogy aztán egy sokkal vidámabb és pörgősebb darabbal, Carlo Domeniconi: Sonatina Mexicana című kétrészes szerzeményével folytassák, és gyűjtsék be az érte járó tapsokat.

A fuvola elhivatottja
Fotó: Zsedrovits Enikő

A műsor folytatásában Eötvös József gitárművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárának egy cím nélküli darabja hangzott el, amiről kiderült, hogy eredetileg csak ujjgyakorlatnak indult.

Martini: Piace D’Amor című művét Vivaldi: La notte, vagyis Az éjszaka című darabja követte a előadói est újabb produkciójaként. A színvonalas est további részében pedig Schubert, Piazzola, Ashokan Farewnell, Pujol és Brandle darabjai hangzottak fel, valamint Bartók Béla Román népi táncok című művét hallhatta a közönség. BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában