Divattáncok roadshow-ja

2018.11.19. 18:00

A Magyar Táncművészeti Egyetem vendégsége

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Táncművészeti Egyetem együttműködésre kérte fel a Violin Alapfokú Művészeti Iskolát egy 2 évig tartó projekt keretében.

Balla Tibor

A Violin Gárdonyi Géza Általános Iskola telephelyének tornatermében látták vendégül a fenti keretmegállapodás elemeként a Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész szak moderntánc szakirányának hallgatóit pénteken délelőtt egy előadásra. A balettintézet hallgatói Divattáncok Road Show 2018 elnevezéssel mutattak be egy meglehetősen látványos produkciót, különféle táncstílusokat felvonultatva. A műsort Kézér Gabriella, a Koreográfus és Táncpedagógus Tanszék oktatója szerkesztette.

A tradicionális show-tánc nem maradhatott el Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

„Divattánc – gyűjtőfogalom, amely nagyon sok táncstílust és formanyelvet foglal magában. Egy-egy területen belül számos tánctechnika eleme megjelenik. Előadásunkban a legnépszerűbb stílusokat mutatjuk be: hip-hop, street jazz, show tánc, amelyek minden korosztály számára, amatőr, hobbi és versenyzői szinten országosan tanulhatók számos iskolában.” – áll az esemény programfüzetében.

A zajos sikert arató produkciót követően egy flashmob jellegű közös táncot is tartottak, amelybe bevonták a Violin művészeti iskola és a Gárdonyi tanulóit is.

Még a divattáncokból sem maradhat ki az emelés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában