Bronzérmes lett a Szimpla

2018.08.03. 08:00

Újra a legjobbak között a dunaföldvári Tóth Norbert tortája

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája versenyt.

L. MÉSZÁROS IRMA

Fotó: Vojtek Éva

A háromfordulós versenyben idén huszonkilenc édes alkotás vett részt. Tóth Norbert harmadszor indult, s harmadszor került a döntőbe.

A földvári Tóth cukrászda fiatal mestercukrásza most a Szimpla nevű tortával lett harmadik helyezett. Az elismerő oklevelet és kupát a Parlament Vadásztermében tartott ünnepségen Horváth Ferenc, a Magyar Cukrászok Országos Ipartestületének elnöke, a budapesti Horváth cukrászda tulajdonosa adta át.

A díjátadás után a Parlamentben tartott ünnepségen. Balról Horváth Ferenc, jobbra Tóth Norbert a díjjal
Fotó: Vojtek Éva

Mint a mestercukrásztól megtudtuk, a Szimpla tortában, amelynek neve a fél évszázaddal ezelőtti legendás presszókávéra utal, a kávé lágy zamata keveredik az alapízt felerősítő csokoládéval és a tejszínnel. A malátás- kávés alapra ropogós kakaós praliné és kávés-tejcsokoládés mousse került, s ezt a kombinációt fehércsokis bevonattal, kávés-fehércsokis díszítéssel tette látványban is finommá.

Tóth Norbert Szimpla tortája bronzérmet ért

Először anonim módon vetélkedtek a torták, majd az alkotójuk nevesítésével. Az utolsó fordulóban a legjobbnak ítélt hat pályázónak a zsűri véleményét is figyelembe véve a helyszínen, a versenybírák előtt kellett elkészítenie a versenydarabot. A földvári mestercukrász célja a cím megszerzése, így jövőre még biztosan indul a versenyen. Már megvan az innovatív ötlete.

Az államalapító Szent István ünnepének köszöntésére elindított pályázat győztesét – bár a zsűri már júniusban döntött, a nagyközönség csak most, augusztus elején ismerhette meg és az augusztus 18-tól 20-ig az ünnephez kapcsolódó rendezvényeken, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg. Mint hírt adtunk róla, a Magyarország tortája a Komáromi kisleány lett, amelyet a komáromi Jánoska cukrászda készített. A győztes tortát és a bronzérmes Szimplát hamarosan megkóstolhatjuk Dunaföldváron is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában