7ségek alkotásai között

2018.08.07. 10:30

Az Újpart rutinos férfikara mutatkozik be az augusztusi tárlaton

Hét kiváló művész kollektív tárlatával próbál úrrá lenni az egész kontinenst uraló kánikulán a helyi ÚjPart Egyesület és a Kortárs Művészeti Intézet. Hűsítő rajt augusztus 13-án 7ségek között címmel.

Szabó Szabolcs

Móder Rezső képzőművész is eddig nem látott munkákkal jelentkezik majd Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Tavaly augusztus második felében a helyi és a városhoz kötődő alkotókat tömörítő ÚjPart Egyesület válogatott hölgycsapata mutatkozott be egy-egy pop up kiállításon a Kortárs Művészeti Intézetben. Az idei augusztuson pedig az urakon a sor, mégpedig hét rutinos, már bizonyított mester közös tárlata várja majd az érdeklődő közönséget.

Problematikus munkák gyűjteménye

A nagy csapat: Éri Jenő grafikus- és festőművész, Feltóti Sándor fotográfus, Ihász János szobrászművész, Kiss Ervin Gábor festőművész, ifj. Koffán Károly festőművész, valamint Móder Rezső és ROHO képzőművészek kiállítása mindenképpen rendhagyó abból a szempontból, hogy ezúttal nem a sokak által ismert „főművek” lesznek láthatóak, hanem olyan alkotások, amelyek az adott szerző számára valamiért problematikusak. Ez viszont a legkevésbé sem jelenti azt, hogy „rossz” művek képeznék a tárlat anyagát… Hogy mi miért kerül most kiállításra, arról maguk a művészek nyilatkoznak – írásban és élőszóban egyaránt.

Móder Rezső képzőművész is eddig nem látott munkákkal jelentkezik majd Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Megnyitó: augusztus 13-án 18 órakor a Kortárs Művészeti Intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában