Kirándulás egy varázslatos világba

2018.08.16. 11:00

Az Így látjuk „Mi!” csoport fotókiállítása az evangélikus templomban

A hónap végéig még látogatható az Így látjuk „Mi!” csoport fotókiállítása a Dunaújváros – Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközösség épületében, közismertebb nevén az evangélikus templomban. Azon túl, hogy megér egy félórányi figyelmet, most már egy jótékony akció is kapcsolódik hozzá.

Balla Tibor

Hét alkotó szemszögéből készült képekkel teltek meg a falak Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mint ahogyan azt korábban már közhírré tettük, az Így látjuk „Mi!” fotós csoport hét oszlopos tagja, Holczer Tibor, Józsa Róbert, Kuruczné Gál Kriszta, Lukács János, Nagy Zoltán, Németh Zsolt és Szabó Nadett a közösségi portálon közzétett fotográfiáit analóg formában, fotópapíron, keretezve is közkinccsé tette egy kiállítás formájában.

Hét alkotó szemszögéből készült képekkel teltek meg a falak Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A csoport elnevezése olyannyira találó, hogy akár a tárlat mottójául is szolgálhat. Az élmény, amit a kiállítás alapos megszemlélése után hazavihetünk, leginkább az, hogy olyat láthattunk, amit csak ők vettek észre. Olyan fényeket, olyan szemszöget, olyan hangulatot, olyan részletet. Holczer Tibor például egy marék színes ceruzából varázsol objektívjével napraforgószerű színkavalkádot, Németh Zsolt a tájfestészet műfajába kóstol bele egyebek közt fotográfiájával, Józsa Róbert elképzelhetetlen színekre talál rá, Nagy Zoltán különleges szemszögéből is érdemes egy pillantást vetni a világra, Kuruczné Gál Kriszta ezúttal a virágok világát láttatja, Szabó Nadett az állatvilág más arcát mutatja, Lukács János a természetjárás fényjátékának szerelmese éppen. Varázslatos világ az övék, érdemes egy kirándulást tenni velük, hogy felfedezzük a hétköznapok egy, számunkra eddig ismeretlen arcát.

Holczer Tibor sok-sok ceruzából színkavalkádot varázsol

Ráadásul most már egy karitatív akció is köthető a tárlathoz. A kiállítók közül Németh Zsolt és Lukács János tíz darab, A3-as keretben kiállított fotóját egy jótékonysági árverésre ajánlotta fel. Az árverésen befolyt összeget, a bevételtől függően, a hátrányos helyzetű gyerekek egyhavi étkezési díjának befizetésére vagy beiskolázására ajánlják fel. Az akcióhoz csatlakozott Kalocsai László, Nagy József, Hargitai Beáta, Vinczepálné Török Katalin, Baditz Balázs és Smuk Imre festőművész is. A licitálás augusztus 20-án 24 órakor fejeződik be. Addig még jócskán lehet növelni a bevételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában