sokféle táncstílus két órán át

2018.06.05. 17:30

Évzáró gálaműsort tartott a Violin a Bartókban

Szokás szerint a Bartók nagytermében tartotta évi rendes gálaműsorát a Violin Alapfokú Művészeti Iskola vasárnap.

Balla Tibor

Ezúttal a zene, tánc, képző- és színművészeti tagozatuk közül csak a táncosok produkcióiból állították össze a kétórás nagyszabású gálaműsort. Így aztán hiphop, néptánc, klasszikus, társas- és modern tánc szerepelt a kínálatban. Már az indítás is impozáns volt, A hattyúk tava egy betétdarabjával hangolták a közönséget a táncra. Puskásné Radnó Ágnes igazgató Emile Zola szavait citálta: „»A művész semmit nem ér tehetség nélkül, de a tehetség semmit nem ér munka nélkül.« Mozgalmas és eredményes tanév áll mögöttünk, országos bajnoki címet szereztek moderntánc-csoportjaink, kimagasló országos sikereket értek el néptáncosaink” – fogalmazott az iskola vezetője. A gálát megtisztelte jelenlétével igazgatóhelyettesük és pedagógiai szakértőjük, Wünsch László és Tomcsányi Éva is.

A nagyszabású gálaműsor végén hagyományosan minden szereplő színpadra lép egy össztánc erejéig Fotók: BT

Az est műsorába két telephelyük, a Munkásművelődési Központ és a Gárdonyi-iskola közel 250 tanulójából a legjobbakat válogatták be. A Vasas Táncegyüttes legifjabb táncosai, az előkészítő csoport tagjai szeptember óta dolgoznak együtt, és nagyon sokat fejlődtek Turóczi Rita és Suplicz Mihály kezei alatt. A társastánc tanszak zumbacsoportjának két korosztálya is színpadra lépett Nagy Noémi koreográfiáival. Birkás Dóra és Varga Zsófi modern tanszakos növendékek kortárs elemeket tartalmazó koreográfiát mutattak be, Tóth-Varga Zsuzsanna munkáját.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes több csoporttal is fellépett

A No Control Dance Group az est folyamán több produkcióval is színre lépett több korosztályban lendületes hiphopműsorával, Kálmán Károly koreográfiáival. A Vasas gyerekcsoportja rábaközi táncokat adott elő sikerrel, Szőke Genovéva és Pásztor Máté munkáját dicsérve, de vastapsot hozott az utánpótlás csoport is a Pentelei kecskemesével, Turóczi Rita és Suplicz Mihály koreográfiájával. Az ifjúsági csoport is sikert aratott a gálán. Két apró bajnokuk, Tóth-Varga Bettina és Vén Levente, valamint Birkás Dóra és Varga Zsófi kettőse éppoly sikeres volt, mint Kiss Angéla bájos méhecskéje, de a társastánccsoport latinos mozdulatait is megtapsolta a közönség. A gálát szokás szerint össztánc zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában