Hosszú és tartalmas életutat mutat be

2018.04.08. 14:00

Lak István könyvbemutatója a falualapítás évfordulóján

Lak István könyvének hat fejezete hosszú, tartalmas és küzdelmes életutat mutat be, amelyhez családi, baráti szálakon kapcsolódik Hercegfalva-Mezőfalva története.

Horváth László

A szerző Lak István és Gubicza Tibor Pusztaszabolcs nyugalmazott polgármestere osztálytársak voltak a sárbogárdi tanítóképzőben. A könyvbemutató alkalmával a közös emlékeket is felidézték Fotó: HL

Szerdán a mezőfalvi könyvtárban a József nádor-napok nyitányaként Lak István tanár, újságíró, szerkesztő „A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig” című kötetének bemutatójával kezdődött a falualapítók tiszteletére szervezett programsorozat. A nagyszámú közönség előtt a hercegfalvi gyökerű szerző részletesen ír származásáról, családjáról, falujáról és annak XX. századi történetéről, a községben egykor és most élt meghatározó emberekről, családokról.

A szerző Lak István és Gubicza Tibor Pusztaszabolcs nyugalmazott
polgármestere osztálytársak voltak a sárbogárdi tanítóképzőben. A
könyvbemutató alkalmával a közös emlékeket is felidézték Fotó: HL

Részletesen beszámol élményeiről, kapcsolatairól, utazásairól, munkásságáról is, mindezt személyes eseményekkel, történeti kitekintéssel is fűszerezi. A találkozón Horváth Béla történelemtanár moderálásával és a barátok, iskolatársak segítségével sok személyes élmény és emlék felidéződött a bemutatón, ami dedikálással, kötetlen beszélgetéssel és vendéglátással zárult – tájékoztatott Horváth István könyvtáros, a rendezvény szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában