Három kortárs grácia

2018.03.02. 10:00

Végzős tanulók közös kiállítása a Lorántffy Galériában

Az már lassacskán beépül a köztudatba, hogy a Lorántffy Galériában időközönként újabb és újabb kiállítás nyílik, de a tegnap útjára bocsátott tárlat eltér az eddigiektől.

Balla Tibor

Fábián Viktória Bernadett, Patakfalvi-Vigh Kincső és Cseppen Alexa Hortenzia a megnyitón Fotó: ZsE

Ezúttal ugyanis 3 Gráciák címmel a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három, 12/1-es, idén érettségiző diákjának (Cseppen Alexa Hortenzia, Fábián Viktória Bernadett, Patakfalvi-­Vigh Kincső) nyílt kiállítása az iskola galériájában. Ilyen eleddig nem volt, hogy csak saját diákjainak rendezzen tárlatot az iskola. Tény, hogy a közös kiállítást a három, a képző- és iparművészet ágazaton divat- és stílustervezőként tanuló diáklány kezdeményezte még tavaly.

Fábián Viktória Bernadett, Patakfalvi-Vigh Kincső és Cseppen Alexa Hortenzia a megnyitón Fotó: ZsE

Természetesen nem előzmények nélküli a dolog náluk, hiszen mindhármuk tud már eredményeket felmutatni, több pályamunkájukat is elismeréssel díjazta a szakértő zsűri. A kiállítás kurátora, Rohonczi Istvánné csak annyit kért a közös kollégiumi szobában élő lányoktól, hogy saját, önálló munkákkal jelentkezzenek, majd később, amikor a 3 Grácia cím véglegessé vált, ezt annyival egészítette ki, hogy készítsék el saját, három grácia parafrázisukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában