Simon Tamás: Emóció

2018.01.08. 09:00

Hat év terméséből válogat a figyelemre méltó újvárosi kiállítás

Vasárnap délben a helyi evangélikus templom gyülekezeti termében mutatkozott be Simon Tamás grafikusművész Emóció című egyéni kiállítása. Terítéken hat esztendő legjava.

Szabó Szabolcs

Simon Tamás grafikáiból nyílt kiállítás vasárnap délben Fotó: Ady Géza

- Bár e kiállításon is látható festmény, azért mindig is grafika érdekelt leginkább, ebben találtam azt a fajta alkotási módot, amely a legközelebb áll hozzám – fogalmazott lapunknak a fiatal képzőművész, Simon Tamás, aki fővárosi és kaposvári tanulmányi kitérők után tért haza.

Simon Tamás grafikáiból nyílt kiállítás vasárnap délben
Fotó: Ady Géza

Simon Tamás 2007-ben, helyi rajzszakkörökön kezdett komolyabban megismerkedni a képzőművészettel. E választás meghatározta tanulmányi előmentelét is, hiszen előbb egy fővárosi művészeti középiskolában érettségizett, majd innen a Kaposvári Egyetemre, képi ábrázolás szakra tette át székhelyét. A diploma megszerzése után 2015-ben hazaköltözött. A fiatal alkotó több egyéni kiállítással is büszkélkedhet, sőt korábban elnyerte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének díját.

Vasárnap délben Stermeczki András és Gulácsi Zoltán ajánlotta Simon Tamás Emóciók című kiállítását az érdeklődők figyelmébe az evangélikus templomban
Fotók: Ady Géza

A vasárnap, az evangélikus templom gyülekezeti termében nyílt kiállítása a 2011-17 között készült alkotásaiból merít, tartalmas pillanatok sokaságával megajándékozva a látogatókat. Simon Tamás jelenleg arra készül, hogy végre felépítse saját grafikai stúdióját, és eredményesen szerepeljen hazai és nemzetközi tárlatokon.

Fotó: Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában