Acélszobrászok – Ötvözet

2018.01.09. 08:00

Élvezetes újvárosi tárlatvezetés a fiatal triótól

Pénteken este három alkotó hívta közös tárlatvezetésre az Ötvözet című kiállítás legjava iránt érdeklődőket a Kortárs Művészeti Intézetben. Betekintő értékelés.

Szabó Szabolcs

Természetes forrásból – Gosztola Kitti és acélszobra Fotó: Ady Géza

Három fiatal képzőművész Gosztola Kitti, Szalay Péter, és a dunaújvárosi kötöttségekkel bíró Kaszás Tamás mutatta be a 17 év után újra jelentkező Acélszobrász Alkotótelepen készült Ötvözet című kiállítás anyagát az érdeklődőknek a Kortárs Művészeti Intézetben.

Természetes forrásból – Gosztola Kitti és acélszobra Fotó: Ady Géza

A trió egy élvezetes tárlatvezetés keretében tárta fel, milyen gondolati-szellemi alapból táplálkozva és milyen acélipari megmunkálással készültek el az alkotások. A tárlat e héten még szemlézhető a KMI-ben. Lapunknak az alkotótelep egyik szervezője és a kiállítás kurátora, Nagy Annamária beszélt az elmúlt hónapok munkájáról.

Természetes egység – Kaszás Tamás és alkotása Fotó: Ady Géza

- Már az is hatalmas eredmény, hogy több mint másfél évtizednyi szünet után, újra megnyílt az alkotótelep. A meghívott művészek és a velük együtt dolgozó, kiváló acélipari szakemberek is nagyon pozitívan nyilatkoztak az egész alkotófolyamatról. Köszönet illeti a város önkormányzatát, az ISD Dunaferr Zrt.-t, valamint NKA-t, hogy előteremtették a szükséges forrásokat.

Szalay Péter (jobbra) tárlatvezetés közben az Ötvözet című kiállításon Fotók: Ady Géza

Februárban megjelenik az új, immáron az Ötvözet című kiállítással frissített katalógusunk, és terveink szerint két év múlva ismét jelentkezik majd az alkotótelep.

A szerződések értelmében, a most kiállító művészek egy-egy munkát adományoznak a szoborparkot kezelő Dunaferr Art Alapítványnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában