Irodalom

2017.10.04. 09:30

Megjelent a Limes folyóirat friss száma

DUNAÚJVÁROS A múlt héten szombaton városunkban is bemutatkozott a Dunai Limes irodalmi és kulturális folyóirat új, immáron harmadik száma.

Szabó Szabolcs

Pálinkás István alapító-főszerkesztő a Dunai Limes új számával

Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosi kultúrpresszóban, az Art Caféban kettős bemutatóra várták az olvasóközönséget szombaton délelőtt. Egyrészt itt mutatkozott be Péntek Imre – a Dunai Limes főmunkatársának – új, Vizuális kalandozások című kötete, amelyről részletesen Bakonyi István irodalomtörténész beszélt az érdeklődőknek, majd a könyvszemle után Pálinkás István, a lap alapító főszerkesztője mutatta be a Dunai Limes irodalmi és kulturális folyóirat friss, immáron harmadik számát, amelynek borítóján és hátoldalán Gombos István, Ferenczy Noémi-díjas ötvös iparművész egy-egy munkája látható. Ezek aktualitását az adja, hogy november 3-án az Intercisa Múzeumban nyílik Gombos negyven esztendő alkotásait felölelő retrospektív kiállítása.

Pálinkás István alapító-főszerkesztő a Dunai Limes új számával
Fotós: Zsedrovits Enikő

A tárlathoz Farkas Lajos, a kiállításnak helyet adó intézmény igazgatója írt ajánlót – ez is olvasható a Dunai Limes új számában.

Pálinkás István leszögezte, a lap új száma is az alapításnál megfogalmazott értékeket követi, azaz értékteremtő, aktuális esszéket, prózai és lírai írásokat válogattak egybe, emellett helyet kapott egy 2014-ben készült, eddig még máshol nem publikált Jókai Anna írónővel készült interjú is. A friss számban – többek között – Böröndi Lajos, Markó Béla, Stoffán Gyögy, Péntek Imre, Léka Géza, Vass Tibor írásai is olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában