Ötven tonna szemét

2024.04.04. 08:00

Újra megszabadulhatunk a lomjainktól

Két lomtalanítást szerveztek az idén Dunaújvárosban. Az első a Béke városrészben, a második pedig az Újtelepen volt. Április hatodikán következik a Római városrész és a Táborállás.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Néhány gondolat erejéig térjünk vissza az Újtelephez! A városlakók szombaton szabadulhattak meg a feleslegessé vált holmijaiktól. A Városvédő Újtelepért Egyesület jóvoltából a szokásos lomtalanítás mellett műszaki és fémhulladék gyűjtés is sor történt. 

Ezúttal több mint ötvenöt tonna hulladékot szállítottak el a városrészből.

Már kora reggel sokan érkeztek meg a helyszínekre, és egész délelőtt csak jöttek a hulladékokkal. Emiatt sorba állással kellett számolni, és e sorok írója is tapasztalta, néhányan ezt nehezen viselték, és időnként nem a legszebb hangnemben adtak kifejezést a nemtetszésüknek.

A lomtalanítás szombaton folytatódik, ezúttal a Római városrészben a Fáy András utcai nagy parkolóban és a Domanovszky  tér víztorony felőli parkolóban, valamint a Táborálláson a Barsi Dénes úton. 

A szervezők a lakókat 8 és 14 óra között várják.

Ezúttal is lerakhatjuk a feleslegessé vált elektronikai cikkeket, de veszélyes anyagot, festéket, illetve építési törmeléket nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában