Jópofa vetélkedő

2024.04.09. 12:00

Sikeresen szabadultak

Remek kezdeményezése volt a Munkásművelődési Központnak (MMK), amikor úgy döntött Kováts Rózsa ügyvezető igazgató, hogy új színt visz az egyébként is mozgalmas rendezvénykavalkádjukba, és rendre szabadulószobás megmérettetésre hívja az érdeklődőket. Április 7-én ezúttal „Kontinensek” témában versengtek a négytagú csapatok.

Agárdy Csaba

Forrás: MMK

Jókedv, barátság, összetartás és némi tudás – csupán ezekre a „hozzávalókra” volt szükségük azoknak a négytagú társaságoknak, amelyek beneveztek az MMK vasárnapi szabadulószobás kihívására. A Föld kontinenseiről szerzett ismereteikről kellett tanúbizonyságot tenniük a tagoknak, de persze játékos formában. A bevezető kérdések után, kezükben a pontozólapjukkal, újabb próbatételek vártak rájuk, többek között tisztában kellett lenniük a kontinenseken élő népek népviseletével, jellemző gasztronómiai ínyencségeikkel. De az egyes állomásokon őket fogadó munkatársak sem maradtak úgymond ki a játékból, hiszen mindannyian egy-egy ország zászlajának színeiben fogadták az állomásra érkezőket, akiknek ezen zászlók felismerése is pontot érő feladatnak számított. 

Forrás: MMK

A könnyebben felismerhető európai zászlók mellett, olyan nem mindennapival is találkozhattak a résztvevők, mint például Pápua Új-Guinea nemzeti zászlaja. Azért óvatosnak kellett lenni a pontgyűjtéssel, mert a rossz válaszokért mínusz pont járt, és a könnyedén megszerzett pontok könnyedén el is tűnhettek a pontozólapokról. Az egyik legszórakoztatóbb feladat a tabu társasjátékra épülő, ki vagyok én? címszóval aposztrofálható vetélkedő volt, amikor egy-egy híres ember – tudós, színész, sportoló – arcképét biggyesztették az egyik csapattag fejére, akinek ki kellett találni, hogy kinek a bőrébe bújt éppen úgy, hogy közben bizonyos kulcsszavakat nem lehetett elmondani neki. Hát, volt néhány vicces vagy érdekesnek mondható megoldás.

A lényeg a lényeg: a csapatok pompás hangulatban érkeztek a rajt-cél helyszínére, az MMK-aulába, ahol Kováts Rózsa köszöntötte őket, és adta át a sikeres szabadulás jelképéül a jól megérdemelt okleveleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában