Jó program volt

2024.04.22. 12:00

Lemezboltok napja élő zenével színesítve (képgalériával)

Lassan megszokjuk a kifejezést, lemezboltok napja (Record Store Day), ugyanis szombaton immár ötödik alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban is, mégpedig a 777 Zeneboltban, a Tojásház emeletén.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Az aprócska, de annál lenyűgözőbb készlettel bíró üzletben nem igazán lehetett megmozdulni szombaton délután, ugyanis egy fiatal, kiskamasz korszakukat élő lányokból álló zenekar koncertjét hirdették meg élő zenés hangulatkeltés gyanánt. A lányok még nem választottak nevet a barátnőkből (akik már kiskoruk óta együtt zenélnek) álló formációnak (Csibri Réka (fuvola, ének), Simon Tulipán (fuvola, ének), Király Izabella (zongora, ének), Toponáry Sára (gitár, ének), de alaposan felkészültek a fellépésre, hogy egy bő félórás minikoncerttel kedveskedjenek az összegyűlteknek.

A feldolgozásokból álló műsorban olyan dalok szerepeltek elsősorban, amelyeket szeretnek, mint például a Csillag vagy fecske a Kispál és a Borztól, de a legjobban az Oasis-dalokat kedvelik, így ezek kaptak nagyobb hangsúlyt a műsorban, természetesen saját átiratukban és hangszerelésükben adták elő a jól ismert és szeretett dalokat. Kissé meglepő volt ettől a korosztálytól hallani John Lennon klasszikusát, az Imagine-t. Először vették a bátorságot, hogy a repertoárra vegyenek egy Carson Coma-szerzeményt, a Nem a te dolgod címűt, ami aztán olyan sikert aratott, hogy a végén ismételni is kellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában