Pecások, figyelem!

2024.04.05. 09:00

Horgászati korlátozások lesznek a Kikötői-öbölben

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a napokban két tájékoztatót is közzétett honlapján, hogy mikor várhatók horgászati korlátozások a Kikötői-öbölben.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az első időpont már most vasárnap lesz, pontosan április 7-én 6 és 15 óra között. Ekkor a DSHE versenycsapata tart edzést, és mint azt a felhívásban kérték, a szalaggal kijelölt területet szabadon kell hagyni.

Az egyesület azt is közölte, hogy a Magyar Motorcsónak Szövetség megküldte az idei évi edzés- és versenynaptárát, ami a Kikötői-öböl területét érinti öt hévégére vonatkozóan: április 27-28., június 1-2., július 13-14., augusztus 3-4., szeptember 7-8. (mindegyik napon 9 és 17 óra között).

A horgászegyesület és a szövetség abban állapodott meg, hogy a tanyán tárolt hajók tulajdonosai a nap bármely szakaszában korlátlanul ki- és behajózhatnak valamelyik part menti sávban, azzal a feltétellel, hogy fokozottan figyelnek a versenyhajókra, azok mozgására és sebességére, továbbá az edzést és versenyt irányítók kar- és hangjelzésére; valamint, hogy a saját hajóiknak olyan sebességet válasszanak, hogy az ne veszélyeztesse a versenyhajók haladását, épségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában