Parlamenti különóra

2024.04.15. 15:00

Házelnöki, miniszteri és képviselői szerepben a Lorántffy diákjai

A Parlamentben járt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Technikumának 12/1-es osztálya még március végén, hogy részt vegyen egy parlamenti különórán.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Mint arról a középiskola beszámolt, az Országgyűlési Múzeum programjára még az előző tanévben jelentkezett az osztály, a különóra népszerűségét pedig az is mutatja, hogy csak idén tavaszra kaptak időpontot. A parlamenti különóra során a diákok először egy kvízjáték keretében mérték össze tudásukat állampolgári ismeretekből, majd a karzatról bepillanthattak az Országgyűlés munkájába. Ezután megtekintették az Országház belső tereit, például a Kupolacsarnokot, benne a koronázási ékszerekkel, valamint az Országgyűlési Könyvtár tereit. Az ebédet követően a programban részt vevő négy középiskolai osztály kötetlenül beszélgethetett egy meghívott országgyűlési képviselővel, majd egy szimulációs játék során a képviselők szerepébe bújva eljátszottak egy jelenetet a törvényhozásból egy ifjú házelnök, egy miniszter és sok más szereplő közreműködésével. A véletlen úgy hozta, hogy a házelnök, egy éppen esküt tevő miniszter és a törvényjavaslatot tevő parlamenti képviselő is a 12/1-es osztályból került ki, de az egész osztály számára is maradandó élményt jelentett ez a nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában