Tanulni , tapasztalni, tisztelni az elődöket

2024.04.07. 12:00

Generációk találkoznak a Lorántffyban is

A Loránttfy középiskolában hagyomány, hogy a nyugdíjas oktató kollégákat, kollégiumi nevelő kollégákat és technikai dolgozókat meghívják egy beszélgetős, múlt idéző délutánra.

Fekete Györgyi

Nyugdíjas kollégáikat látják vendégül a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium jelenlegi munkatársai és diákjai.

Mint azt Dr. Molnárné Szabó Edina, nevelési igazgatóhelyettes, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a hétfő délutáni rendezvény immár hagyományosnak tekinthető, hiszen nagyon nagy tisztelettel és hálával tekintenek azokra a volt kollégákra, akik munkájukkal az oktatási intézmény presztízséhez hozzájárultak, számos boldog és sikeres szakember került ki a kezük közül:

 

- Sajnos az utóbbi években  - a covid miatt - nem tudtuk megszervezni a rendezvényt, így most nagy örömünkre szolgál, hogy  sokan elfogadták meghívásunkat. A nyugdíjas pedagógusaink rendkívül értékes forrásai oktatói közösségünknek. Rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, és hatalmas tudásbázissal rendelkeznek a pedagógiai módszerek, a diákok motiválása terén.  Kapcsolatot tartani velük segít átörökíteni a tudásukat és tapasztalatukat. Egyrészt a tanítóknak lehetőségük van fejlődni, és fejleszteni saját pedagógiai módszereiket, másrészt inspirációt meríthetnek az idősebb kollégákból tapasztalataiból. 

Mindemellett a nyugdíjas pedagógusainknak és a technikai dolgozóinknak is örömöt okoz, ha kapcsolatban maradnak a volt kollégáikkal és láthatják, hogyan fejlődnek a fiatalabb generációk. Ez a kölcsönös kapcsolat segíthet abban is, hogy az egész közösség együtt fejlődjön, és tanuljon egymástól.

Az április 8-án délután 2 órakor kezdődő rendezvény előkészítésében sokan közreműködtek.  Dr. Molnárné Szabó Edina kiemelte, hogy  a DÖK ötlete alapján a diákok ajándékokkal várják a vendégeket. Lorántffy Zsuzsanna tulipános kertje adta az ötletet, hogy a tanulók fából készült dekorációs tulipánokat  készítsenek.  Ez alkalommal bemutatkozik a Lorántffy új kabala babája,  Lóri Lotti is. A kabalafigura képe díszíti ugyanis a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben készített táskákat.  Mindezt a műhelymester, Molnárné Lukács Anita és a DÖK patronáló kolléganő, Lehoczkyné Tesinszki Rita irányításával készítették a tanulók, és hogy igazi vendéglátás legyen, lehessen, a kereskedelmi iskola cukrász tanulói gyakorlati feladatként sütik a finom vendégváró falatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában