920 millió érkezik Rácalmásra

2024.04.16. 14:00

Fontos közlekedésbiztonsági fejlesztések valósulnak majd meg

Rácalmás város összesen 920 millió forintot fordíthat működési költségeire és fejlesztésekre a Fejér Vármegyei Önkormányzat nyújtotta támogatásoknak köszönhetően.

Török Tímea

2024.04.16. Támogatói aláírás Rácalmés Fotón: Dr Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Schrick István polgármester

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A vármegyei közgyűlés a közelmúltban döntött a támogatások odaítéléséről. 2024.április 16-án, kedden délelőtt pedig dr. Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke személyesen látogatott el Rácalmásra Schrick István polgármesterhez, hogy aláírják a támogatásokról szóló okiratot.

Rácalmás városa 920 millió forint támogatásban részesült. A helyi polgármesteri hivatal nagytermében tartott sajtótájékoztatón elsőként dr. Molnár Krisztián szólalt meg. Elmondta, hogy a források olyan fejlesztésekhez nyújtanak segítséget Rácalmáson mint például a Duzlok dűlő ivóvíz ellátásának kialakítása, közvilágítás fejlesztés és a két szomszédos település Kulcs és Rácalmás közötti kerékpár út háttértámogatása. Az elnök kifejtette, hogy Rácalmás már túl van az alapigények kielégítésére szolgáló fejlesztések megvalósításán, ezért a kisvárosban olyan fejlesztések fognak megvalósulni túlnyomórészt, amelyek a lakosság kellemes szabadidő eltöltéséhez, komfortérzetéhez biztosítanak lehetőséget. A település fejlesztéspolitikáját maximálisan támogatja mind a vármegyei közgyűlés, és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő is. Schrick István Rácalmás város polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a különleges gazdasági övezet jól működik. A támogatás jelentős részét fogják a város működési költségeire fordítani és több olyan közlekedésbiztonsági fejlesztést fognak végrehajtani, amelyek nagyon fontos, mint akár a kerékpár út létrehozása, vagy a nagy forgalmat bonyolító egyik bekötőút megvilágítása. Ugyanakkor olyan szintén súlyponti beruházás is a fejlesztés része lesz mint a nyárra tervezett óvodai tetőfelújítás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában