Újabb sikerek

2024.04.05. 12:00

Az ország borrendjeinek adonyi ülése

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége (MBOSZ) március 27-én Budapesten tisztújító közgyűlést tartott. Az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrendből Boldog Tamás lett tisztségviselő.

Agárdy Csaba

Balról Boldog Tamás, mellette a dunaföldvári borlovag, Csányi Tamás

Fotó: Dinnyés Ferenc

Az MBOSZ Elnökségének ötéves mandátuma 2024. április 4-én lejárt, ezért az elnökség döntése alapján 2024. március 27-re tisztújító közgyűlést hívott össze az elnökség nevében Koczor Kálmán elnök-nagymester.

 

Az összejövetelen, amelynek házigazdája a budapesti (budafoki) Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola volt, a küldöttek új vezetőséget választottak a következő ötéves ciklusra. Az elnökségért hárman indultak harcba, és szoros versenyben nyerte el a megbízatást Kovács Róbert, a Hajósi Szent Orbán Borlovagrend nagymestere, a helyi hegyközség elnöke. Kovács Róbert húsz szavazatot kapott, az eddigi elnök Koczor Kálmán tizenhetet, míg Pammer István, az Európai Borlovagok Magyarországi Rendjének elnöke ötöt.

A szakmai és etikai bizottság tagjává választotta Boldog Tamást a közgyűlés, nem is akárhogyan.

A harmincöt szavazatra jogosult közül huszonkilencen Boldog Tamásra,  az adonyi borrend ceremóniamesterére adták le a voksukat.

Az adonyiak munkáját az országos szövetség nemcsak Boldog Tamás szakmai bizottságba való megválasztásával ismerte el, hanem azzal is, hogy az új elnökség az alakuló ülését a borrend adonyi központjában, az egykori polgármesteri hivatalban tartja meg április 7-én vasárnap, 14 órai kezdettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában