Ösvényfestés és gála is szerepel a programban

2024.04.03. 11:00

A huszonegyedik születésnapjára készül a Cimbora Klub

A József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában működő Cimbora Klub újabb születésnapra készül: az ifjú könyvbarátokat immáron huszonegy esztendeje fogja össze Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő (archív)

A születésnap alkalmából költészet napi foglalkozásra, ünnepi ösvényfestésre és Ki-mit-tud gálára várják a jelenlegi, az egykori és leendő cimborásokat. 

Mint azt a könyvtár felidézte, 2003. április 24-én alakult meg a dunaújvárosi Cimbora klub a József Attila Könyvtárban. Az első cimborák közül sokan már egyetemre járnak, és a születésnap közeledtével mint „öreg cimborák” látogatnak vissza hozzájuk, hogy felidézzék a közös emlékeket, elmeséljék a kisebbeknek, mi történt velük azóta. Az idei ünnepi programsorozattal kapcsolatban részletezték, hogy április 16-án 16:30-kor egy interaktív, játékos költészet napi foglalkozást tartanak. Április 25-én 16:30-kor lesz az ösvényfestés a Munkácsy-díjas képzőművésszel, Várnai Gyulával. A születésnapi Ki-mit-tud gálát április 27-én 10 órakor tervezik a gyermekkönyvtárban. A nevezéseket április 22-ig fogadják, és vers, mese, ének, tánc, zene kategóriákban is megmutathatják ügyességüket a fiatalok, sőt, akár még bűvészmutatvánnyal is készülhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában