Adony, Kulcs, Rácalmás

2024.03.13. 10:00

Találkozzunk a nemzeti ünnep alkalmából!

Március 15-e a legjelentősebb nemzeti ünnepünk, amelyről a térségünkben is minden településen megemlékeznek.

Török Tímea

Március 15. (illusztráció)

Fotó: Vajda János / ÉM

Adonyban a város önkormányzata március 15-én tartja a megemlékezést az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár Nándor termében. Az ünnepségen beszédet mond Ronyecz Péter polgármester, amelyet a helyi általános iskola diákjainak műsora követ majd, végül a rendezvény koszorúzással zárul. 

A Kulcs Községi Önkormányzat minden kulcsi lakost invitál a nemzeti ünnep tiszteletére megrendezett eseményre, amely március 15-én 10 órakor kezdődik a polgármesteri hivatalban, a díszteremben. A programban az ünnepi beszéddel követően a Fekete István Általános Iskola harmadik osztályos tanulóinak műsora szerepel. Végül koszorúzással egybekötött tiszteletadással zárul majd a kulcsi esemény a hivatali épületek előtti a téren, a Kossuth szobornál.

Rácalmáson március 14-én, csütörtökön tartják a helyi művelődési ház és könyvtárban a megemlékezést a márciusi hősökre. 17 órától a Jankovich Miklós Általános Iskola diákjai és a Napsugár Asszonykórus közös műsorát tekinthetik meg az érdeklődök. Majd koszorúzást tartanak a helyi Petőfi szobornál.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában