Jó reggelt!

2024.03.09. 07:00

Olcsó húsnak híg a leve

Agárdy Csaba

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Olcsó húsnak híg a leve! Vagyis olcsó alapanyagból nem lehet minőséget készíteni semmilyen téren. Esetünkben  maradjunk a gasztronómiánál. Itt van például a pálinkafőzés. A mai napig sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy a fáról leesett, ütödött, földes, füves, netán rothadt gyümölcsből készítenek nedüt, mondván a cefre forrása közben úgy is kitisztul az anyag. Marhaság. Ha gyümölcsként nincs élvezeti értéke a baracknak, hogyan lehetne abból finom pálinkát készíteni? Azután ott van a „főzőbor”, vagyis a tört, hibás borra ráfogják, jó lesz majd a pörköltbe. A kérdés ugyanaz: ha borként nem fogyasztanánk el, miért ennénk meg „pörköltként”?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában