Szabályozás

2024.03.01. 17:00

Márciusban már eltüzelhetik a rácalmásiak, ha muszáj!

Körmendi Erzsébet

Fotó: facebook

Az önkormányzat által korábban megalkotott helyi rendelet értelmében az avar és kerti hulladék égetése december és január kivételével minden más hónapban a hónap első csütörtökén és péntekén végezhető el Rácalmás területén. 

A március tehát már az a hónap lesz, amikor a téli kényszerű tárolást követően akár égetéssel is megszabadulhatnak a kerti zöldhulladékoktól, adta hírül közösségi oldalán a város önkormányzata.

A naptár szerinti időpont pedig: 2024. március 7-8.

Rossz idő esetén: 2024. március 21-22. (Az előző időpontot követő péntek ünnep lesz - március 15.- ezért kérik várják meg azt azt követő csütörtök és pénteki alkalmat.) Az égetést 14 - 22 óra közötti időszakban lehet végezni.

Az önkormányzat vezetői arra kérik a lakókat, hogy a nyirkos, hajnalonta erősen párás idő miatt átnedvesedett kerti hulladéknak ne gyújtsanak alá, mert az csak füstölni fog. Csak a száraz zöldhulladék gyullad meg, azt lehet eltüzelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában