Elsős lesz a gyermekünk!

2024.03.25. 18:00

Iskola-ajánló: Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola

A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Fekete Györgyi

Mint minden szülő, mindenki szeretné, ha számára a legjobb iskolában járna gyermeke. Olyan iskolát szeretne választani, ahol a gyermeke a legjobban ki tud teljesedni, olyan alapokat kap, ami a későbbi életére, személyiségére a lehető legjobb.  A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Minden dunaújvárosi intézménynek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy bemutassák, milyen oktatási, nevelési programmal és tanító nénikkel várják leendő dákjaikat. 


Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola

2400 Dunaújváros, Köztársaság út 14. • 06 (25) 413-035 

Intézményünk a 2024/2025-ös tanévben 3 első osztályt kíván indítani.

1.a hagyományos tanrendű nyelvi tagozatos osztály

1.b kompetencia alapú nyelvi tagozatos osztály

1.c ÉKP, Értékközvetítő és Képességfejlesztő Program szerint működő osztály 

1.a osztályunk

Tanítói: Markovics Gabriella és Szilvási Katalin

Napközis rendszerben működő osztály. A délelőtti tanórák után ebéd, pihenés, majd egy óra tanulás következik. 

A heti 5 testnevelés óra keretében 2 röplabdaedzést jelent, amelyet szakedző tart. 

Az osztályban egy csoportban angol, a másikban német nyelvet fogunk oktatni már első osztálytól kezdve. Elsőben heti 1, második és harmadik évfolyamon heti 2 órában. Negyedik osztálytól nívócsoportban folytatják a diákok a nyelvtanulást. A nívócsoportokat az „a” és a „b” osztály tanulóiból alakítjuk ki, a középiskoláknál már megismert módon.

A kollégáink személyes érdeklődési körének megfelelően ebben az osztályban már elsőtől kezdve elindítunk egy digitális kultúra és egy környezetvédelmi fejlesztő foglalkozást, amely hatékonyabbá teszi a tanulmányi munkát. 

1.b osztályunk

Tanítói: Dömötör Petra és Vizi-Németh Adrienn

Iskolaotthonos rendszerben működő osztály. Az egyenletesebb terhelés eloszlása érdekében a délelőtti és a délutáni órákban is van tanóra illetve szabadidős tevékenység. Ezért nincs mód a tanulókat fél 4 előtt elvinni az iskolából. 

A testnevelés órák keretében szintén heti 2 alkalommal röplabdaedzést tartunk. Ez a tevékenységünk rendkívül sikeres, hiszen diákjaink rendre jól szerepelnek a diákolimpiai versenyeken, országos döntős eredményeink is vannak. 

Elsőtől indul a nyelvoktatás, két csoportban. Itt is angol és német nyelvet tanulhatnak a gyerekek, elsőben heti 1, másodikban és harmadikban heti 2 órában. Negyedik osztálytól pedig a nívócsoportok kialakítása fog megtörténni az „a” osztályosokkal együtt.

A kollégák elgondolásának megfelelően ebben az osztályban egy matematikai-logika gondolkodást támogató fejlesztő foglalkozást fognak indítani. Ezzel is megsegítve a logikus gondolkodás és a matematikai képességek kialakulást, fejlődését. 

1.c osztályunk

Tanítói: Hermann Noémi, Pálné Kellner Márta, Rauf Andrea

Iskolaotthonos rendszerben működő osztály, ahol szintén a délelőtti órákban és a délutániakban is vannak tanórák illetve szabadidős tevékenységek. 

Ennek az alternatív pedagógiának lényege, hogy a gyerekek széles spektrumú területen próbálhatják ki magukat, nagyobb valószínűséggel találnak olyan tevékenységet, amelyben ügyesek, ahol sikerélményük lehet. 

A testnevelés órák keretében színvonalas néptánc oktatás folyik heti egy órában. Idegen nyelvet első osztálytól tanulnak a diákok csoportbontásban, elsőben heti 1, másodiktól heti 2 órában. Az ének oktatásnak része a furulyázás is. Több speciális tantárgy is helyet kapott a programban, mint például a bábozás, emberismeret, természetismeret. Ide a nyitott, érdeklődő gyermekeket várjuk, akik bírják a többlet tantárgyak miatti nagyobb terhelést. Kollégáink ebben az osztályban táblajáték fejlesztő foglalkozást fognak szervezni a diákjaiknak. 

Iskolánk alapító okiratának megfelelően fogad SNI, BTMN tanulókat. Számukra megszervezzük a szükséges fejlesztő foglalkozásokat. Az előző tanévben egy mozgásfejlesztésre is alkalmas termet alakítottunk ki, ahol hatékony munkát folytathatunk.

Intézményünkben évek óta magas színvonalon működik a tehetséggondozás. Már az alsó tagozaton is elérhetők ilyen szakkörök (zenei fejlesztés, táblajáték, sakk, szövegértés kompetencia területeken). A felső tagozaton szintén komoly hagyományai és eredményei vannak a tehetséggondozásnak. Ott ez a tevékenységünk kiegészülhet egyéni fejlesztéssel is. 

Ötödik évfolyamtól lehetőséget biztosítunk a második idegen nyelv elsajátítására is szakkör formájában német vagy angol nyelvből. 

Részletesebb ismertetőt az iskola honlapján és Facebook oldalán találnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában