Dunaújváros

2024.03.13. 15:00

Gyárlátogatáson jártak a Bánki tanulói

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumának 12.B osztályos tanulói a győri Audi gyárát látogatták meg. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a látogatáson először egy tágas előadóterembe léphettek, ahol a diákok egy videót néztek meg. Emellett egy prezentációt is bemutattak a fiataloknak, ami az 1993-ban alapított gyár 1994 augusztusában kezdődött felépítéséről és kibővítéséről szólt. 

Az iskola élménybeszámolójában kiemelte, a gyár területén említésre méltóan sok a zöldterület, ahol egy kisebb tó is megtalálható. A látogatás alatt egyik helyről a másikra busszal tették meg az utat a diákok és kísérőik, hiszen a gyár több mint 5 millió négyzetméteren terül el. A fiatalok megnézhették, hogy egy adott lemez milyen folyamaton megy keresztül ahhoz, hogy egy autó ajtaja legyen, valamint azt megfigyelhették, hogy dolgoznak a robotok. 

A látogatás a Bánki vezetőinek közreműködésével valósulhatott meg, a gyerekeket pedig Solymosi Csilla, a 12.B osztályfőnöke kísérte el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában