Felelős magatartásra van szükség

2024.02.05. 20:00

Továbbra is téma a Kallós Dezső utca

Megmozgatta a város közvéleményét az, hogy kihelyezték azokat a közlekedési táblákat, amelyek szerint Dunaújvárosban a Kallós Dezső utca egyirányúvá válik. Ezek szerint, a jövőben csak a Dózsa György útról lehet behajtani az utcába. Ennek azonban oka van. Az önkormányzati ígéret szerint mindez „csak” ideiglenes állapot.

Duol.hu

A piac felől közlekedők számára nem egyértelmű a Kallós Dezső utca – Kenyérgyári útkereszteződés forgalmi rendje.

Fotó: DH

A Kallós Dezső utca ingatlanjainak központi, lépcsőházankénti vízelvezetése hosszú évek óta probléma. Mindez megkeseríti az ott lakók életét. Eddig lépcsőházanként próbáltak megoldást találni erre, de úgy tűnik, hogy egyben érdemes ezt megcsinálni. A lépcsőházak, az ingatlanok falai belül repednek, mindez azt mutatja, hogy a házak mozgásban vannak. A lakók által elmondottak szerint is létezik rá műszaki megoldás. Azt azonban a lakók sem értik, hogy ezért miért kell egyirányúsítani a forgalmat. Erre eddig nem kaptunk választ. A lakók bíznak abban, hogy az önkormányzat állja a szavát és talál megoldást a problémájukra. Az érintett területek azonban közös önkormányzati és lakóközösségi tulajdonban vannak, úgyhogy információnk szerint a lakóknak is mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk.

Szakértőnk szerint a Kallós felől a Kenyérgyári útra érkezve egy stop táblát kellene kihelyezni
Fotó: DH

Addig is a forgalom értelmetlen egyirányúsítása borzolja a kedélyeket, fokozva ezzel a jogos közfelháborodást. A piac felől közlekedők számára nem egyértelmű a Kallós Dezső utca – Kenyérgyári útkereszteződés forgalmi rendje. Szakértőnk szerint a Kallós felől a Kenyérgyári útra érkezve egy stop táblát kellene kihelyezni, a Kallós mögül „feljövő” út esetében meg kell szüntetni az elsőbbség adás kötelező táblát, míg a Kenyérgyári úton a Kallós felé haladva egy jobbra kanyarodni tilos tábla is elférne, ide ugyanis a „forgalmi rend változása” tábla kihelyezése szükséges, de nem elégséges megoldás erre.  Ezzel kapcsolatban a mindenkori közútkezelő a felelős, belterületen ez esetben Dunaújváros MJV önkormányzata.

Kallós mögül „feljövő” út esetében meg kell szüntetni az elsőbbség adás kötelező táblát
Fotó: DH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában