Stabilizálás és erősödés

2024.02.07. 10:00

Technológiafejlesztésre pályázhatnak a hazai beszállítók

Úgynevezett Járműipari Beszállító-fejlesztési Programot indított még 2023 végén a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, az IFKA lebonyolításában.

Molnár Emese

Fotó: Csapó Balázs

Mint azt a dunaújvárosi kamara a programmal kapcsolatban kiemelte, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a technológiafejlesztést magába foglaló komplex beruházást megvalósító vállalatok.

A program leírása alapján, a hazai autóipari vállalatoknak számos kihívással kell szembenézniük ebben az évtizedben, az elektromobilitás térnyerése jelentős technológiai átalakulást vár el a vállalatoktól. A járműipar technológiai átalakulásának (a hagyományos hajtású járművek helyett az újfajta hajtású járművek gyártására történő átállás ) fenntartható megvalósításához szükséges egy magas hozzáadott értéket előállító, erősebb hazai beszállítói kör megteremtése. A támogatás célja, hogy a járműiparban és az akkumulátoriparban erősödjenek, és stabil pozíciójukat megtartsák a hazai vállalkozások, továbbá növekedjen a magyar beszállítók által képviselt arány. Vissza nem térítendő pénzügyi támogatásban részesülhetnek azok a legfeljebb 1000 fős hazai beszállító nagyvállalatok, amelyek technológiafejlesztést magában foglaló komplex beruházást valósítanak meg. A projektek Magyarország egész területén megvalósíthatók. A program keretében elérendő eredmények az integrátorral megkötött együttműködési megállapodásban kerülnek rögzítésre. A támogatási kérelmek benyújtására 2024. február 16–28. között van lehetőség, ezt megelőzően az integrátoroknak, illetve a beszállítóknak lehetősége nyílik előzetes konzultációra az IFKA-val, amelyen bemutatják a tervezett projekteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában