Olvasói kommentekkel

2024.02.01. 07:00

Rémálom a Kallós Dezső utcában? – egyirányú lesz (videóval)

Kihelyezték azokat a közlekedési táblákat, amelyek szerint Dunaújvárosban a Kallós Dezső utca egyirányúvá válik. A jelzőtáblák szerint, a jövőben csak a Dózsa György útról lehet behajtani az utcába, adta hírül a dunaonline.hu.

Duol.hu

A portál szerint ez a változás számos fennakadást fog okozni a közlekedésben. Azok a járművezetők ugyanis, akik korábban mindkét irányból használhatták az utat, most kénytelenek lesznek hosszabb távolságokat megtenni, ami jelentős időveszteséget, valamint kerülőutakat jelenthet. 

 

A korábbi egyirányúsítások nagy torlódásokat nem okoztak, viszont ezen a szakaszon műszakváltáskor hatalmas forgalom oszlott szét, ami a mostani intézkedések hatására a belvárosra fog fokozott terhelést róni. A portál szerint arról nincs információjuk, hogy az érintett terület jelenlegi képviselőjének, Szabó Zsoltnak a közbenjárásával valósul-e meg a forgalmirend-változás.

 

A kommentelők véleménye:

Visszafejlődés aktiválva! Szórád katasztrófa lesz ismételten, az új bkv buszok 7-8. zöldre csak átérnek... Majd a Lorántffy bohóckodás fokozódik, mert nem képesek egy lekanyarodósávot létrehozni a körforgalmat kihagyva, mert nincs pénz. Hát ész sincs. Ész nélkül meg inkább ne csináljanak semmit, mert ez lesz belőle.

A Szórád-Èpítők úti kereszteződés is elesik műszakváltáskor az biztos! A Béke téri kaputól meg nagyon nehéz lesz kijönni! Dugó hegyek lesznek!

Meg még legalább kettő fekvőrendőrt is telepítsetek oda, kevés a meglévő! Vagy ássatok keresztbe egy gödröt

...lesz a piacos napokon kifelé menni, ha végzett az ember... Konkrétan szerintem a piacról az egyetlen kivezető út full kocsikkal lesz tele, totál összetorlódva a Béke téri kapu felől érkezőkkel, illetve az oda bekanyarodni akaróknak sem lesz egyszerű... Mindenesetre csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem, aki ezt kitaláltak szimplán ELMEBETEG. ...ezzel az ottlakók is be....ták, ha pl. a Kallós elején laknak, AKKOR SEM mehetnek ki a Béke2 felé csak, ha megkerülnek mindent is.

Én azt halottam Zsolt lesz (értsd. Szabó Zsolt jelenlegi alpolgármester) a forgalom irányító a Béke téri kereszteződésben , minden műszakváltásnál. Társadalmi munkában.

 

Egy képviselői indítványról

Szabó Zsolt a 2023. december 14-i városi közgyűlésen, mint a választókörzet önkormányzati képviselője egyéni indítványt nyújtotta be, amint azt a duol.hu-n megírtuk. Az ő előterjesztése a Kallós Dezső utcai lakóépületek állagmegóvására vonatkozott. A társasházak által készíttetett statikai vélemény szerint az épületek fala két tényező együttes hatása miatt repedezik: az egyik, hogy nincs megoldva a talajban lévő víz elvezetése, másrészt a fekvőrendőrök (forgalomcsillapítók) okoznak talajrezgést. Az indítványban javaslatot tettek arra, hogy a vízelvezetés egy majdani uniós forrás által valósuljon meg, a két fekvőrendőr átépítését pedig a 2024-es költségvetésbe tervezik be. Az ülésen arról határoztak, hogy a tervezési feladatokra a fekvőrendőrök cseréjéhez 1,2 millió forintot biztosítanak.

Ezek megvalósítása még nem indult el, a forgalmi rend megváltoztatása azonban már igen. 

Forrás: dunaonline

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában