Informatikai verseny

2024.02.13. 13:00

Közönségkedvenc lett a Rudas diákjai által készített Tik-Tok videó (mutatjuk a videót is!)

Dunaújvárosi, dombóvári és kaposvári iskolák diákjai vettek részt a február 7-én tartott informatikai versenyen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Rudas iskola

A versenyzők között a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium 11. évfolyamos tanulói is jelen voltak. A diákok a délelőtt folyamán izgalmas feladatokat oldottak meg, a fiatalok megcsillogtathatták tudásukat az informatika különböző ágaiban a felhasználói szinttől az alap programozásig. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a versenyzők jól szerepeltek, ugyanakkor a feladatok mélyebb részei felhívták figyelmüket hiányosságaikra még abban a környezetben is, ahol egyébként biztosan mozognak. 

Fotó: Rudas iskola

A megmérettetés külön feltétele volt egy Tik-Tok videó elkészítése. A versenyzők által leadott alkotások közül a Rudas videóját a közönség a legjobbak közé sorolta. Közvetlenül a verseny után a tanulók drón ismertető vagy robot bemutató foglalkozásokon is részt vehettek, ahol a csapat egyedi ötleteinek, kreativitásának köszönhetően a rendezvény egyik legstílusosabb robotja is megépült. Az eredményhirdetést követően pedig a csapat bár fáradtan, de számos új élménnyel tért haza. 

A Rudas iskolát Kargl Milán és Hargitai Tamás (11.d), valamint Sohár Ákos (11.c) képviselte, közülük a 11.c osztályos tanuló az utolsó pillanatban vállalta a versenyzést az egyik lebetegedett csapattag helyett. A fiatal informatikusok kísérője és felkészítője Homolya Zoltán tanár úr volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában