Tanulmányi kirándulás

2024.02.07. 12:00

Határtalanul a széchenyisek, a dózsások és a vasvárisok!

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ arról adott hírt, hogy a fenntartásába tartozó intézmények közül tizenegy iskola sikeresen pályázott a Határtalanul! elnevezésű program kiírására, amellyel tanulmányi kirándulásra nyertek támogatást.

Molnár Emese

Illusztráció

Fotó: Huszár Márk / HMH

Mint azt a tankerület részletezte, a Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A Határtalanul! program a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának szakmai koordinációjával valósul meg, és az általa megbízott Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. hirdette meg a pályázatokat. 

Több ilyen programban vehettek már részt dunaújvárosi fiatalok. Most tizenegy tankerületi intézmény, köztük három dunaújvárosi iskola, a Széchenyi Gimnázium, a Dózsa és a Vasvári iskola viheti el a hetedik évfolyamos fiataljait ilyen határon túli tanulmányi kirándulásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában