Dunaújváros visszavárja őket

2024.02.16. 17:30

Diplomaosztó és jó tanácsok az egyetemen - képgalériával

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) pénteken tartotta meg a diplomaátadóját. Az ünnepséget a campus sportcsarnokában rendezték meg, százötvenöten vehették át az oklevelüket.

Agárdy Csaba

Ihász Martin fotós kollégánk fogadj a gratulációkat friss diplomásként

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ünnepeltekkel, hozzátartozókkal, barátokkal és természetesen a Dunaújvárosi Egyetem tanáraival, munkatársaival megtelt a sportcsarnok délelőtt tíz órára. 

Az államvizsgákon százötvenöt hallgató (közöttük huszonkét külföldi diák) tett sikeres záróvizsgát. Közülük heten kitüntetéses, hatvanegyen pedig kiváló minősítésű oklevelet vehettek át.

A program az elnökség bevonulásával kezdődött, majd a résztvevők meghallgatták a Himnuszt. Ezután dr. András István, az egyetem rektora köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, a diplomaosztó egy felemelő szép ünnep, aminek a főszereplői a végzős hallgatók.
- Megnövekedett létszámmal kezdtük a 2023-24-es tanévet, és ez megnövelte a feladatainkat is. Köszönet a kollégáknak a helytállásukért - mondta dr. András István.
A rektor kiemelte, hogy négy és félmilliárd forintos informatikai fejlesztésen  jutottak túl, és elkezdődött a közel kétmilliárdos beruházás, a főépület felújítása, ami nem csak az egyetem, hanem  az egész város része. 

– Bízom benne, hogy a végzősök nem bánták meg, hogy a Dunaújvárosi Egyetemet választották. 

Mi biztos, hogy büszkék vagyunk önökre –mondta a rektor. Majd Lao-Ce szavait adta útravalóul: „Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek.” Továbbá azt kívánta számukra, hogy „…a nyughatatlan kíváncsiságuk, tudás iránti igényük emelje önöket a magaslatokba, és útjukon minden új feladatot, kihívást könnyűnek találjanak.”
A rektor után a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának műsorát láthattak, hallhatták a diplomaosztó résztvevői.

Dr. Mészáros Lajos
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A gyerekek produkcióját követően  dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő szólt a végzősökhöz (is). 

– Elsősként biztosan távolinak tűnt ez a nap, de ez egy mérföldkő, most belépnek az életbe. 

Egy ipari tengelyben  vannak most, ami Százhalombattától Dunaföldvárig tart. Csak önökön múlik, mit kezdenek az egyetemen  megszerzett tudásukkal, ne féljenek végig járni az útjukat – mondta a képviselő.
Dr. Mészáros Lajos ezek után arról beszélt, hogy a most diplomához jutók legyenek nyitottak a világra, és felhívta a figyelmet arra, hogy értelmiséginek lenni nem magán-, hanem közügy. Az országgyűlési képviselő beszéde után jött  a várva várt pillanat, amikor is a végzősök megkapták az angol-magyar kétnyelvű diplomájukat.

Az immár diplomás hallgatóktól Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere is elbúcsúzott. Megköszönte, hogy ezt a várost és egyetemet választották tanulmányaik elsajátításához, és biztatta a végzős hallgatókat azzal, hogy az Alma Mater és Dunaújváros mindig visszavárja őket.
A végzősök nevében Móricz Maja Virág, gazdálkodási és menedzsment szakon végzett hallgató búcsúzott az Alma Matertől és társaitól.
A Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepsége az ősi szakok himnuszaival, majd ezt követően a Szózat hangjaival ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában