Városi siker

2024.02.28. 15:30

A TUDOK 2024 Kárpát-medencei döntőjébe jutott a Széchenyi iskola 11. évfolyamos diákja

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Széchenyi István Gimnázium

A 2023/2024-es tanévben immáron 24. alkalommal hirdette meg a Kutató Diákok Mozgalma a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2024), amire a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 11. évfolyamos diákja is jelentkezett. 

Fotó: Széchenyi István Gimnázium

A konferencia célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt. A 18 év alatti tanulók kutatási tervvel, valamint egy azt bemutató absztrakt elkészítésével jelentkezhettek. Mindez a kutatási terv célját, az alkalmazott módszer bemutatását és tervét jelentette egy mentortanár segítségével. A pályázat benyújtása után, azaz az írásbeli fordulót követően a szóbeli előválogató következett, amire a Széchenyi iskola diákja, Moravetz Attila Márton is bejutott. 

A kétnapos konferenciák több helyszínen és több időpontban zajlottak. A Humán- és Társadalomtudományi Tematikus Konferencia (amelyen a dunaújvárosi gimnázium tanulója is részt vett) február 23–24. között zajlott Mórahalmon. Az előadók közül Moravetz Attila Márton is a döntőbe jutott. Mentora: Hutvágnerné Róth Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában