Új körzethatárok városunkban

2024.01.16. 11:00

Január 23-ig lehet még fellebbezni, utána véglegessé válik

Mivel a december 13-i határidőig nem érkezett bírósági felülvizsgálati kérelem, ezért jogerőre emelkedett Dunaújváros új választókörzeti besorolása.

Molnár Emese

Ezzel kapcsolatban dr. Molnár Attila, városunk jegyzője, mint a Helyi Választási Iroda vezetője egy határozatot adott ki január 8-án. Mint az a dokumentumban olvasható, a körzethatárokról szóló korábbi, 2013-as határozatokat (ekkor volt legutóbb módosítás) visszavonta, s ezzel egyidejűleg kiadta az új körzeti besorolásról szóló határozatot. A törvény értelmében ezt a határozatot közzé kell tenni január 23-ig azért, hogy ezen időtartam alatt még jogorvoslati lehetőséggel élhessenek azok, akiknek ellenvetésük van: jogszabálysértési hivatkozással nyújtható be fellebbezés a Fejér Vármegyei Területi Választási Iroda vezetőjéhez. Miután lejár a közzétételi határidő és nem érkezik fellebbezés (vagy nincs jogos fellebbezés), akkor válik véglegessé az új körzeti besorolás. A részletes határozatot a valasztas.dunaujvaros.hu oldalon lehet megtekinteni.

Mint arról már előzetesen írtunk, az új változatban jelentősen átszabták a körzethatárokat, másként osztották szét az egyes városrészi egységeket (többeknél más lesz a választókerület száma is). Az új változatban átlagosan 3500 választópolgárral számolnak körzetenként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában