Jeles nap

2024.01.23. 17:00

Hazánk nagy költőiről, színészeiről, zenészeiről emlékeztek meg a Vasvári diákjai

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola diákjai is megemlékeztek a magyar kultúra napjára, méghozzá egy, a jeles naphoz méltó ünnepséggel. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, az intézmény tornatermében megtartott esemény alkalmával a honi kultúra sokszínű és varázslatos repertoárjából szemezgettek.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Fb-oldala

A rendezvényen egyebek mellett Kányádi Sándor és Petőfi Sándor költeményeiből állítottak össze egy gyönyörű csokrot, továbbá az István, a király című rockoperából is felcsendültek dallamok. Az iskola közössége olyan színészóriásokról is megemlékezett, mint Haumann Péter és Benedek Miklós, és természetesen a városi gyökerekkel rendelkező Quimby sem maradhatott ki a műsorból. A rendkívül színes és átfogó esemény Csathó Gábor tanár úr segítségével valósulhatott meg, a tanulók így a hazánkat meghatározó kultúra fontos személyiségeivel ismerkedhettek meg.

Forrás: Az iskola Fb-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában