Várják a jelentkezőket!

2024.01.26. 10:00

A perkátai böllérversenyre szerdáig lehet nevezni

Az autentikus vidéki élethez hozzátartozik a disznótor, a disznóvágás is, mely a téli időszak egyik meghatározó eseménye volt.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Sajnos, egyre kevesebben tartanak haszonállatot a falvakban és bontják le a hajdani melléképületeket. Ezen hagyomány újjáélesztésében jeleskedik Perkáta ugyanis az önkormányzat támogatásával immáron harmadik alkalommal rendeznek böllérversenyt a településen. 

Fotó: Szentes Kitti

– A böllérverseny február 10-én lesz, a jelentkezési határidő január 31. A verseny során a hízósertés feldolgozását, a disznótoros ételek elkészítését, valamint a böllér és a csapatmunkát osztályozza a zsűri. A csapatok létszáma 5-7 fő között a legideálisabb, de ha többen vannak az sem baj – mondja Horváth-Farkas Ágnes a rendezvény háziasszonya. Meghatároztunk egy nevezési díjat mely tartalmazza a fél hízósertést, feldolgozható belsőséget és vért, valamint kettő kiló kenyeret és evőeszközöket – folytatja Ágnes.

Fotó: Szentes Kitti

A vállalkozó szellemű csapatoknak kötelezően el kell készíteni a sült vért, sült pecsenyét, sült kolbászt, sült hurkát és disznótoros káposztát. A feldolgozás során használt eszközöket, tudást és jókedvet a csapatoknak maguknak kell biztosítani. A legfinomabb ételeket elkészítő csapatok díjazásban részesülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában