Dunaújváros Kenyere

2024.01.11. 12:00

Balogh Livi gyógykezelésére gyűlt az adomány az elmúlt negyed évben

A Széchenyi Pékség és az önkormányzat még 2016-ban indította el a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciót: minden eladott városkenyér (ez egy finom burgonyás péktermék) után 50 forint gyarapítja az adomány összegét, amelyet negyedévente más-más szervezetnek ajánlanak fel.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az elmúlt három hónap során a Móricz iskola kisdiákjának, Balogh Lívia számára gyűlt a támogatás, amelyet rehabilitációs kezelésére fordítanak (a kislány szomorú történetéről és a gyógyulása érdekében szervezett eseményekről itt és itt írtunk korábban).

A jótékonysági akció adományátadóját hétfőn délelőtt tartották. Nagyságrendileg most is ugyanakkora összeg gyűlt össze, mint szokott, ám most az önkormányzat nem félmillió forintra, hanem egymillió forintra egészíti ki a támogatást.

Az eseményen azt is bejelentették, hogy a következő kedvezményezett a Pentele Baráti Kör lett: idén van a dunapentelei születésű, világhírű festő, Pentelei Molnár János halálának századik évfordulója, ennek apropóján pedig a civil szervezet különféle rendezvényeket tervez, és a jótékonysági akció támogatását ezek megvalósítására szeretné fordítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában