Intézményrangsor

2024.01.12. 11:00

A legjobb huszonöt között szerepel a Dunaújvárosi Egyetem

A mintegy hetven felsőoktatási intézmény közül a legjobb huszonöt közé került idén is a Dunaújvárosi Egyetem a HVG Diploma 2024-es kiadványában – erről adott hírt azt egyetem honlapja.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint azt kiemelték, az összesített egyetemi rangsor összeállításakor olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvett hallgatók pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a középiskolai versenyeken szerzett helyezések száma, valamint az oktatói kiválóság, publikációk aránya. Az Eduline internetes felületén közzé is tette a legjobbak listáját, eszerint az első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a harmadik helyen pedig a Debreceni Egyetem áll (az előző esztendőben a Szegedi Tudományegyetem volt a második helyezett, ám most visszacsúszott a negyedik helyre, holtversenyben a Semmelweis Egyetemmel).

Ahogy tavaly, úgy idén is a 24. helyen áll a rangsorban a mi felsőoktatási intézményünk – írta az uniduna.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában